Meniu
X Inchide
 • Phomopsis, Fusicoccum, si Botryosphaeria pericole majore pentru culturile de afin
  In aceasta peritada recoltarea de afinelor este in plina desfasurare, dar foarte multi cultivatori au pierderi de plante si productie din cauza unor boli specifice. Aceste boli conduc la putrezirea radacinilor, oprirea plantelor din crestere sau gangrenarea ramurilor.
 • SONAR un ingrasamant de baza performant
  Fertilizarea este o practica agronomica importanta pentru a realiza productii mari si de calitate. Ea trebuie sa fie simpla, considerata ca un intreg si sa asigure in acelasi timp mentinerea echilibrului delicat dintre plante, sol si mediu.
 • Putregaiul apical la tomate sau ardei si lipsa de calciu
  Carenta de calciu in nutritia plantelor afecteaza grav productia si calitatea fructelor, prin scaderea calitatii si chiar distrugerea acestora. Cele mai mari cantitati de calciu sunt continute in tesuturile conducatoare din petiol si tulpina.
 • Ardei in centrul atentiei la Arad
  In ultima saptamana a lunii iunie compania Klastorf a prezentat cultivatorilor cele mai noi varietati de ardei, alaturi de hibrizi cunoscuti (consacrati).
 • CE TREBUE SA STIM DACA CULTIVAM CEAPA CU TRECERE PESTE IARNA
  Ceapa este o cultura importanta avand in vederea consumul mare a acestui produs. Exista doua perioade de semanare a cepei : toamna sau primavara. In acest articol vom prezenta cateva particularitati de care trebuie sa tineti seama la cultivarea cepei cu semanarea in toamna si trecerea peste iarna.
 • Cum sa ai o cultura de telina sanatoasa?
  Telina a fost folosita in Evul Mediu ca planta medicinala si pentru prima oara in alimentatie in secolului al XVI-lea in Italia. Este o planta bianuala, care contine saruri minerale (P, K, Ca, Fe), proteine si vitamine (C, E, PP, A, B1, B2), cu miros si gust caracteristic.
 • Varza cultivata in camp cu trecere peste iarna
  Varza este o cultura importanta avand in vederea consumul mare a acestui produs. Daca este vanduta primavara pretul este bun.
 • Lucruri mici cu efecte mari la producerea rasadului.
  Modul in care este produs rasadul are efecte ulterioare asupra dezvoltarii plantei in prima parte a dezvoltarii ei, cat si aspra calitatii si marimii productiei. In acest an am testat influenta aplicarii catorva produse la plante in starea de rasad asupra dezvoltarii plantelor si calitatea producti.
 • Bacteriozele si cancerul bacterian pot fi tinute sub control!
  Bacteriozele si in special cancerul bacterian sunt foarte de periculoase ducand la pirderi extrem de mari de productie si compromiterea culturilor. In prezentul articol incercam sa va prezentam un mod de a va proteja culturile in astfel de situatii.
 • Cresterea productiei , timpurietate si calitate cu FURIA
  Furia este un biostimulator care stimuleaza procesul enzimatic din plante, determinand dezvoltarea armonioasa a acesteia. Este un produs de origine vegetala, ceea ce il face usor asimilabila de catre plante. In compozitia sa are : azot organic, carbon organic de origine vegetala, oxid de potasiu.