Meniu
X Inchide
 • CE TREBUE SA STIM DACA CULTIVAM CEAPA CU TRECERE PESTE IARNA
  Ceapa este o cultura importanta avand in vederea consumul mare a acestui produs. Exista doua perioade de semanare a cepei : toamna sau primavara. In acest articol vom prezenta cateva particularitati de care trebuie sa tineti seama la cultivarea cepei cu semanarea in toamna si trecerea peste iarna.
 • Cum sa ai o cultura de telina sanatoasa?
  Telina a fost folosita in Evul Mediu ca planta medicinala si pentru prima oara in alimentatie in secolului al XVI-lea in Italia. Este o planta bianuala, care contine saruri minerale (P, K, Ca, Fe), proteine si vitamine (C, E, PP, A, B1, B2), cu miros si gust caracteristic.
 • Varza cultivata in camp cu trecere peste iarna
  Varza este o cultura importanta avand in vederea consumul mare a acestui produs. Daca este vanduta primavara pretul este bun.
 • Lucruri mici cu efecte mari la producerea rasadului.
  Modul in care este produs rasadul are efecte ulterioare asupra dezvoltarii plantei in prima parte a dezvoltarii ei, cat si aspra calitatii si marimii productiei. In acest an am testat influenta aplicarii catorva produse la plante in starea de rasad asupra dezvoltarii plantelor si calitatea producti.
 • Bacteriozele si cancerul bacterian pot fi tinute sub control!
  Bacteriozele si in special cancerul bacterian sunt foarte de periculoase ducand la pirderi extrem de mari de productie si compromiterea culturilor. In prezentul articol incercam sa va prezentam un mod de a va proteja culturile in astfel de situatii.
 • Cresterea productiei , timpurietate si calitate cu FURIA
  Furia este un biostimulator care stimuleaza procesul enzimatic din plante, determinand dezvoltarea armonioasa a acesteia. Este un produs de origine vegetala, ceea ce il face usor asimilabila de catre plante. In compozitia sa are : azot organic, carbon organic de origine vegetala, oxid de potasiu.
 • Cultivarea porumbului dulce (zaharat) pentru fiert.
  Porumbul zaharat este o specie de porumb diferita de porumbul furajer. Marimea atat a plantei cat si a stiuletelui este mai mica decat cea a porumbului furajer. Bobul este moale si se recomanda pentru consum in stare proaspata dar si pentru procesare.
 • Cum prevenim carenta de calciu la legume?
  Carenta de calciu in nutritia plantelor afecteaza grav productia , prin scaderea calitatii si chiar distrugerea fructelor. Continutul de calciu din plante este cuprins intre 0,5% si 3%. Cele mai mari cantitati de calciu sunt continute in tesuturile conducatoare din petiol si tulpina.
 • Cum producem legume sanatoase ?
  Toata lumea isi doreste sa consume legume cat mai sanatoase si mai gustoase. Azi chiar daca cumperi legume din piata sau de la magazin, cu certitudine va fi foarte greu sa gasesti produse la care sa nu se fi utilizat ingrasaminte chimice sau pesticide clasice (unele chiar in cantitati foarte mari).
 • Ce trebuie sa facem pentru a avea un gazon de calitate?
  Gazonul poate fi considerat un element de baza in aspectul unei curti sau gradini. Tonusul pe care il da un gazon conteaza extrem de mult in evaluarea curtii sau gradinii dumneavoastra. Din aceste considerente, gazonul trebuie sa se bucure de o atentie speciala. Fertilizarea si tunderea gazonului